Relevant, makkelijk te lezen en direct toepasbaar!
Ouders worden steeds meer betrokken bij de behandeling van zuigelingen die ‘at risk’ zijn voor CP of CP hebben. Ouderbetrokkenheid in vroege interventieprogramma’s is complex. Engelse wetenschappers analyseerden daarom 26 artikelen waarin ouderbetrokkenheid in vroege interventieprogramma’s wordt beschreven. Benieuwd wat werkt? Lees dan deze samenvatting.
- Child: Care, Health and Development 2022, Harniess et al.
- Kristel Lankhorst PhD, Ruud Wong Chung MSc
-> Lees in PDF
Heeft taakgerichte training een gunstig effect op de motorische vaardigheden van kinderen met een coördinatie-ontwikkelingsstoornis? En als er verbetering is, is die dan blijvend en vertaalt die zich ook in betere vaardigheden bij andere taken? Canadese onderzoekers voerden een gerandomiseerde studie uit om al deze vragen te beantwoorden. Lees voor meer info het hele referaat!
- Clinical Rehabilitation 2022, Izadi-Najafabadi et al.
- Willem-Paul Wiertz MSc, Ruud Wong Chung MSc
-> Lees in PDF
Logisch toch, dat je als kinderfysiotherapeut meer bereikt als kinderen en ouders actief betrokken zijn bij de behandeling? Maar hoe krijg je dat het beste voor elkaar? Een Amerikaanse onderzoeksgroep ging in de literatuur op zoek naar het antwoord op die vraag. Ze vonden 25 studies met uiteenlopende strategieën om kinderen en hun ouders meer te betrekken bij het verbeteren van hun gezondheid.
-> Log in en luister
In deze e-learning staat functionele powertraining bij kinderen met cerebrale parese centraal. Wat zijn de voordelen van functionele powertraining? Voor welke kinderen is dat het meest geschikt? En welke oefenvormen kies je?
- 2 accreditatiepunten
- 25 euro of gratis* voor KNGF-leden en Keurmerktherapeuten
-> Bestel direct
-> Gezondheid en geluk bij kinderen met een neurologische beperking; hoe zit dat?
-> Welke aanpak is effectief bij kinderen met chronische hoofdpijn?
-> Of zoek in het archief met 250+ referaten
Relevante studies, baanbrekende onderzoeken en nieuwe inzichten.
A mobile health intervention to encourage physical activity in children: a randomised controlled trial.
-> Lees deze open access studie uit BMC Pediatrics
Werk jij met kinderen? Dan wil je deze berichten niet missen!
Wanneer kinderen van 0-6 jaar met een bovenbeenbreuk in een Nederlands level-1-traumacentrum komen, blijkt de breuk bij 1 op de 10 veroorzaakt door mishandeling of verwaarlozing. Dat is een van de conclusies van een onlangs gepubliceerd onderzoek. *Voor deze bron moet worden ingelogd
Deze opleiding is alleen toegankelijk voor geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en geregistreerde kinderfysiotherapeuten. Het addendum ‘gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’ van de NVFB en de NVFK heeft als uitgangspunt gediend voor deze opleiding. De scholing is ontwikkeld om professioneel te kunnen werken met kinderen met problemen in de zindelijkheid en daarmee de patiëntveiligheid te waarborgen. De scholing is opgezet volgens de principes van blended learning en is modulair opgebouwd.
Jaarlijks belanden enkele tientallen kinderen met potentiële hersenschade op de kinder-Intensive Care van het Sophia Kinderziekenhuis. Als zij het overleven, worden ze na hun ontslag jarenlang gevolgd op een uniek follow-up spreekuur om te kijken hoe het hen vergaat.