Online-cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’

De afgelopen periode is hard gewerkt aan deze online-scholing die bestaat uit 7 webcasts (bij elkaar 4 uur) met 18 bijbehorende toetsvragen, casuïstiek met o.a. filmfragmenten van een interview met een patiënt met het Post Intensive Care Syndroom, animatiefilmpjes, korte opdrachten en achtergrondliteratuur.

Deze cursus is ontwikkeld door het Amsterdam UMC (afdeling Revalidatie en afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen) en de Hogeschool van Amsterdam (opleidingen Fysiotherapie, Ergotherapie en Voeding en Diëtetiek), de professionals van het REACH-netwerk en het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi).

samenwerking

 

Het betreft een online variant (met dezelfde inhoud en doelstellingen) van de reguliere en reeds voor de Corona uitbraak bestaande cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’. In verband met de uitbraak van het Coronavirus is versneld deze online variant van de cursus gemaakt. Deze online-cursus richt zich op het Post Intensive Care Syndroom, ongeacht de onderliggende ziekte. In alle webcasts echter zullen de sprekers, gezien de actualiteit, tevens inzoomen op de specifieke situatie en problematiek van Coronapatiënten. De online-cursus die het Nederlands Paramedisch Instituut hiermee aanbiedt richt zich specifiek op fysiotherapeuten die werkzaam zijn met patiënten na een IC-opname, na ontslag uit het ziekenhuis.


Om de online-cursus te bestellen en te maken dient u ingelogd te zijn met uw MijnNPi gegevens. Als u nog geen account heeft bij MijnNPi dan kunt u dat hier aanmaken.

De online-cursus treft u hier aan.

Een deel van de opbrengsten van de online cursus is bestemd voor het REACH-project.


Videotrailer:
De trailer kan full screen worden bekeken door rechts onderaan de video op het icoontje ‘Enter full screen’ te klikken.


Wij wensen u veel succes met deze online cursus !

Marike van der Schaaf, fysiotherapeut, senior onderzoeker, Amsterdam Universitair Medische Centra, locatie AMC, bijzonder lector Revalidatie in de Acute Zorg, Faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam, cursusleider
Marleen Buruma, coördinator deskundigheidsbevordering NPi